Binneninstallatie en woningaanpassingen

De binneninstallatie is het gedeelte van de warm-tapwater en de verwarmingsinstallatie die in uw woning zijn aangebracht. De binneninstallatie is eigendom van de bewoner / woningeigenaar en is weergegeven in het rode kader in onderstaande afbeelding. (klik voor een vergroting)

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Hieronder vindt u beschreven wat u dient te doen in het geval van lekkages en woningaanpassingen. Bij woningaanpassingen kunt u bijvoorbeeld denken het vervangen van de kamerthermostaat, radiatoren of radiatorkranen, het vergroten van een CV-leiding, het aanleggen van vloerverwarming en aan het ontluchten van radiatoren.

Lekkage

  • In geval van lekkages: zet de afsluiters (1 t/m4) aan de warmteset in de meterkast dicht. Bij lekkages aan de binneninstallatie kunt u contact opnemen met uw eigen installateur / verhuurder / eigenaar. Warmtebedrijf Apeldoorn is niet verantwoordelijk voor de binneninstallatie.

    Ontluchten

  • Bij een borrelend geluid uit uw binneninstallatie; probeer deze eerst te ontluchten. Bij het ontluchten van de radiatoren dient u de volgende procedure te  volgen:

1. U draait alle radiatorkranen open en wacht enkele minuten.

2. Met het sleuteltje draait u de ontluchtingsventielen van de radiatoren, convectoren of vloerverwarming voorzichtig open. Zodra er water uitkomt, draait u het ventiel direct weer dicht. Houd een doekje bij de hand voor eventueel (heet) spatwater. (ontluchtingsventiel) . Het is handig bij het ontluchten beneden in de woning te beginnen en naar boven in de woning te werken. 

3. Als alle lucht ontsnapt is, draait u het ventiel direct weer dicht.
4. Zet na het ontluchten de radiatorkranen weer in de oorspronkelijke stand.

Aanpassingen binnenhuisinstallatie

Als u huurder bent, dient u toestemming aan uw verhuurder of de woningcorporatie te vragen voor het verrichten van aanpassingen aan de kamerthermostaat, radiatoren, warmteleidingen en algehele binnenhuisinstallatie in de woning.

Laat aanpassingen van uw binnenhuisinstallatie (aan bijv. de kamerthermostaat, radiatoren of radiatorkranen, de CV-leiding of vloerverwarming) bij voorkeur door uw erkende installateur uitvoeren. Controleer of alle materialen / componenten die u gaat gebruiken geschikt zijn voor het systeem van onze warmte; dit kunt u terugvinden in onze technische aansluitvoorwaarden. Bij twijfel kunt u contact opnemen met onze klantenservice – klantenservice@warmtebedrijfapeldoorn.nl of via T: 085 – 07 12 602.

LET OP: Houd er rekening mee dat wanneer er aanpassingen gedaan zijn aan uw binnenhuisinstallatie, deze opnieuw zal moeten worden ingeregeld.

Belangrijk!

  • Verbreek niet de verzegeling van de warmtemeter.
  • Verbreek niet de verzegeling van de warmteset.
  • Doe zelf geen aanpassingen aan de warmteset.