Voordelen

Beperking van uw CO₂-uitstoot

Een keuze voor groene warmte is een keuze waarmee u uw CO₂-uitstoot direct tot wel 90% terugbrengt en meewerkt aan het beperken van klimaatsverandering. U kiest bewust voor een gezondere leefomgeving voor uzelf, en voor de komende generaties. Een nieuwbouwwoning met groene warmte en enkele m2’s aan zonnepanelen op het dak, is al gauw volledig klimaatneutraal!

U kiest voor een duurzame brandstof.

Biogrondstoffen zijn CO₂-neutrale, hernieuwbare grondstoffen. Bij verantwoord snoeien, groeit er meer terug dan er verbruikt wordt. Fossiele brandstoffen zoals we die nu nog gebruiken, worden schaarser en zijn vervuilend. Bovendien zorgen fossiele brandstoffen zoals aardgas ook voor andere problematiek, denk bijvoorbeeld aan Groningen.

Een veilig alternatief

In uw huishouden is geen gasinstallatie en CV-ketel meer nodig. Er wordt bovendien elektrisch gekookt. U heeft geen last meer van het mogelijk aan laten staan van het vuur of het gas, en ook het risico op koolmonoxidevergiftiging is verleden tijd.

Meer comfort dan bij aardgas:

U krijgt één aanspreekpunt voor al uw vragen en u wordt volledig ontzorgd door onze service. U kunt 24/7 contact met het servicenummer opnemen met vragen over de installatie, onderhoudsverzoeken of zelfs het laten verhelpen van een storing. De warmteset blijft in eigendom van Warmtebedrijf Apeldoorn; wanneer er iets mee is, komt onze warmteservice dit oplossen en zo nodig wordt de set kosteloos vervangen. Kortom: u wordt volledig ontzorgd voor hetzelfde geld als aardgas, met een optimale energie-efficiëntie en een prettig klimaat bij u in huis!

De toekomst is nog duurzamer

Warmtebedrijf Apeldoorn zet zich in voor een versnelling van de energietransitie en neemt een actieve rol in het steeds verder verduurzamen; Wij onderzoeken de mogelijkheden van het aansluiten van diverse duurzame bronnen op het warmtenet, om de warmtevoorziening steeds robuuster ter maken.

Warmtebedrijf Apeldoorn onderzoekt of op termijn ook restwarmtelevering door de Apeldoornse industrie te realiseren valt. Zo wordt restwarmte niet langer verspild, maar benut. Op termijn kunnen mogelijk nog andere bronnen op het warmtenet worden aangekoppeld; denk bijvoorbeeld aan aardwarmte, zonnewarmte, riothermie, laagwaardige biogrondstoffen etc.

Warmtebedrijf Apeldoorn heeft de (bedrijfs-)filosofie dat de energietransitie overal uit een locatie-specifieke mix van duurzame maatregelen zou moeten bestaan;  wind, zon, warmtepompen,  aardwarmte, restwarmte, (laagwaardige) biogrondstoffen etc.; samen allemaal noodzakelijk voor een succesvolle transitie!